MISSIE

(T)Huisbrouwerij Odlo vzw heeft als hoofddoel om opnieuw Olense streekbieren te (laten) brouwen en te promoten.

In de Olense geschiedenis hebben er 3 brouwerijen bestaan, die in de loop der tijd jammerlijk verdwenen zijn. Het is de bedoeling om deze Olense biercultuur opnieuw leven in te blazen en zo een bijdrage te leveren aan de Olense socio-culturele samenleving.

In eerste instantie is het de bedoeling om opnieuw Olense streekbieren te introduceren, gebaseerd op 3 pijlers:

 “Olense bieren” :

  - Omdat Olen een rijke biercultuur had en nog steeds heeft.

  - Omdat we met (T)Huisbrouwerij Odlo naast de Olense biercultuur ook de Olens brouwtraditie nieuw leven willen inblazen.

 “Eerlijke bieren” :

  - Bieren gebrouwen met natuurlijke grondstoffen zonder toevoeging van chemische of artificiële hulpmiddelen.

  - Bieren die smaken zoals de brouwer het wenst en zonder toe te geven aan de algemene trends van verzoeting, pop-drinks, etc…

  - Bieren gedreven door passie en niet door commerciële dwang.

  - Bieren met eerlijke smaak en kwaliteit, tegen een eerlijke prijs.

“Ambachtelijke bieren” :

  - Bieren gebrouwen met respect voor de traditionele brouwmethoden.

  - Nieuwe technieken zullen enkel aangewend worden waneer ze passen binnen het kader van het traditionele brouwproces en bijdragen tot de verbetering van smaak en kwaliteit. Nieuwe technieken zullen niet toegepast worden uit zuiver commerciële overwegingen.

Naast de Olense streekbieren is het ook de bedoeling om Olense streekgerechten te promoten die al dan niet met streekbieren verwant zijn. We denken hierbij aan biergerechten, bierbrood, bierijs, etc…

De vzw beoogt tevens een nauwe samenwerking met de Gemeente Olen, haar socio-culturele raden en verenigingen, alsook de Olense middenstand. De ultieme bedoeling is om zo Olen mee op de kaart te zetten, op zowel gastronomisch, cultureel als toeristisch vlak.